zdrowie

Szczaw – idealny lek na wszystko?

Jak wiemy, produkty idealne nie istnieję. Nawet wiele tzw. superfoods pomagając na jedno mogą niekorzystnie działać na coś innego. Szczaw nie jest wyjątkiem. Szczaw ma wiele cudownych właściwości, ale ma też drobny minus – sporą ilość kwasu szczawiowego, który wiążąc zawarty w pokarmie wapń sprawia, że staje się nieprzyswajalny dla organizmu. Dodatkowo, w konsekwencji działania kwasu, szczawian wapnia odkłada się w nerkach w postaci kamieni nerkowych. Ale uwaga – nie jest to problem, z którym nie możemy nic zrobić.

Rozwiązanie jest bowiem proste

Szczaw powinien być spożywany przez nas z umiarem, a dodatkiem do niego powinien być produkty bogate w wapń, np. zsiadłe mleko, śmietanę lub jajka. W ten sposób uzupełnimy straty wapnia, a do tego uzyskamy świetne smakowo połączenie. Voilà! Jeśli jednak cierpisz z powodu problemów z nerkami, reumatyzmem i osteoporozą lepiej po prostu go nie spożywaj.Jeżeli szukasz informacji na temat podobnego rozwiązania to zdecydowanie powinieneś przejrzeć dostępne w Internecie możliwości, a dzięki nim dowiecie się, co dla was będzie najlepsze.

Wykorzystanie możliwości internetowych pozwala znacząco oszczędzić czas

Zdecydowanie warto korzystać z podobnych wariantów, które zdobywają coraz to większe zainteresowanie.

Przeczytaj również:

Beauty Expert

Kosmetykami jak i makijażem zajmuję się od kilku lat.. Pracowałam dla wielu klientów oraz na planach kilku polskich seriali, gdzie miałam do czynienia z przeróżnymi ludźmi. W wolnych chwilach lubię przelewać swoje przemyślenia na stronie bądź forach internetowych :-)

Sprawdź też

Dodaj komentarz