Popularna chińska kapusta pak choy jest lubianym dodatkiem do potraw w całej Azji. Od pewnego czasu, odkąd o jej właściwościach zaczęto mówić głośniej, kapusta pak choy coraz częściej zazielenia także stoły w Europie i Ameryce. Dlaczego warto ją jeść? Kapusta pak choy ma naprawdę cenne właściwości i szerokie zastosowanie – nie tylko w daniach orientalnych.
Sprawdzi się także w polskiej zupie jarzynowej
A więc jedzmy na zdrowie! Kapusta pak choy – właściwości ogólne: Kapusta pak choi jest do nabycia w wielu sklepach, ale jeśli posiadasz ogródek, możesz ją nawet zacząć hodować. Jest łatwa w uprawie, także w warunkach polskich. Kapusta pak choi nie sprawia także problemów w przechowywaniu. Jeśli nie będziemy jej myć przed pakowaniem do lodówki a dopiero przed jedzeniem, i jeśli będziemy przechowywać ją w foliowej perforowanej torbie w lodówce, to wytrzyma nawet 3 tygodnie. Co do właściwości smakowych, to warto pamiętać, że im mniejsza główka kapusty, tym jej smak będzie delikatniejszy. Im większa, tym smak bardziej gorzki. Kapusta pak choi jest jadalna w całości, również biała część liści jest zdrowa i smaczna. Jej łodygi są zaś soczyste i chrupiące.
Jest niskokaloryczna
W 100 gramach zawiera tylko 13 kcal! Jeżeli szukasz informacji na temat podobnego rozwiązania to zdecydowanie powinieneś przejrzeć dostępne w Internecie możliwości, a dzięki nim dowiecie się, co dla was będzie najlepsze. Wykorzystanie możliwości internetowych pozwala znacząco oszczędzić czas. Zdecydowanie warto korzystać z podobnych wariantów, które zdobywają coraz to większe zainteresowanie.